Kredieten

Wij zijn er geen groot voorstander van, maar we begrijpen dat lenen af en toe nodig is. Of soms kan de huidige lening goedkoper. Daarom is het via De Vrij Hypotheken mogelijk om diverse kredieten aan te vragen.

Bij een Doorlopend Krediet kun je aflossen en opnemen zo vaak en zoveel je wilt, tot een van tevoren afgesproken maximum. Heel makkelijk, maar daardoor ook ‘gevaarlijk’. Mensen met een Doorlopend Krediet zitten vaak veel langer aan de lening vast dan ze aanvankelijk van plan waren. Bij een Persoonlijke Lening is dit anders, daarbij wordt de lening volgens een vast afgesproken schema met een vaste maandlast afgelost, meestal binnen 5 jaar.

Een WOZ Krediet is alleen beschikbaar voor huizenbezitters. Op basis van de WOZ waarde bepaalt de bank een maximaal kredietbedrag. Op dit maximum wordt de bestaande hypotheek in mindering gebracht zodat het restant beschikbaar is als kredietlimiet. Bij een WOZ Krediet betaal je doorgaans een lagere rente dan bij andere kredietvormen, maar wel een hogere dan de hypotheekrente. Daar staat tegenover dat je geen taxatie-, afsluit- en notariskosten hebt.

Voor ieder krediet geldt dat als het is geïnvesteerd in je huis de rente ervan fiscaal aftrekbaar is.

Alle vormen van krediet zorgen ervoor dat je vervolgens minder hypotheek kan krijgen. Bedenk dus goed wat je toekomstplannen zijn voordat je een lening aan gaat. Laat je eerst goed informeren in een vrijblijvend gesprek.