Hypotheekrente blijft dalen

By 11 maart 2017Geen categorie, Nieuws

De gemiddelde hypotheekrente is afgelopen week, net als de week daarvoor, licht gezakt.

De variabele rente is gedaald naar 2,77 procent. De gemiddelde hypotheekrente voor 5 jaar vast ligt momenteel op 3,36 procent. De 10-jaars hypotheekrente is gezakt naar 4,13 procent. Voor 20 jaar vast is de gemiddelde hypotheekrente 4,94 procent.

Hypotheekrente
In oktober hebben Obvion, Florius, Woonfonds, ASR en ING de hypotheekrente verlaagd. Rabobank verhoogde de hypotheekrente.
ABN Amro heeft afgelopen vrijdag de variabele rente met 0,2 procent en de rente voor 5 en 10 jaar vast met 0,1 procent verlaagd. Echter, de rente voor alle renteperiodes in de hoogste risicocategorie is met 0,2 procent gestegen.

© ANP | Door: NUgeld.nl/Rikke van Geest