Huiskopen voor 1 juli?

By 11 maart 2017Geen categorie, Nieuws

Als u een hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), leent u veilig en voordelig. Maar aan de NHG is een maximumbedrag voor uw hypotheek gekoppeld. En dat bedrag gaat per 1 juli omlaag.

Door een scheiding, overlijden of arbeidsongeschiktheid kan het gebeuren dat u uw woning moet verkopen. Maar soms levert de verkoop onvoldoende op om de hypotheek volledig af te lossen. Als u een hypotheek met NHG heeft, neemt het Waarborgfonds Eigen Woningen de aflossingsplicht van u over. Hypotheekverstrekkers vinden dat fijn en rekenen daarom voor een hypotheek met NHG een lagere rente. Dit voordeel kan wel oplopen tot 0,6%.

Minder duur huis Om in aanmerking te komen voor NHG mag uw hypotheek – inclusief kosten voor de aankoop – niet hoger zijn dan 290.000 euro. Bij de kosten voor de aankoop gaat het om de koopsom plus bijkomende kosten zoals notariskosten, advieskosten en overdrachtsbelasting. Maar let op! Per 1 juli 2014 gaat deze NHG-grens omlaag. Alleen hypotheken tot 265.000 euro vallen dan nog onder de regeling. In de praktijk betekent dit dat u vóór 1 juli voor een woning met een koopsom tot 273.000 euro nog NHG kunt krijgen, na 1 juli is de maximale koopsom nog maar 250.000 euro.

Nu kopen gunstig? Als u op zoek bent naar een woning tussen 250.000 en 273.000 euro komt u nog in aanmerking voor NHG als u de woning voor 1 juli aanschaft. Omdat u met NHG meestal een lagere hypotheekrente krijgt, kan het voordelig zijn om de koop niet langer uit te stellen. Wilt u meer informatie over NHG en wilt u weten wat uw hypotheekmogelijkheden zijn? Neem contact op met ons kantoor voor een verhelderend gesprek.